100% Botanična barva za lase NEŽNO ČRNA

20001

INDUS VALLEY 100% RASTLINSKA EKOLOŠKA  NEŽNO ČRNA barva za lase je 100% certificiran izdelek na osnovi ekoloških zelišč. Zelišča, kot so grško seme, amla, kamilica itd., katera obarvajo in ščitijo lase pred težavami, kot so razceplene konice, izpadanje las in prhljaj. Izdelek ne vsebuje prav nobene  kemije.

Preberi več ...
  • Redna cena
  • 13,00

BARVANJE in NEGA LAS HKRATI:

Barvanje in nega hkrati s kombinacijo 8 certificiranih ekoloških zelišč. Torej BARVANJE in NEGA

BARVA: mešanje teh ekoloških zelišč nam podajajo različne barvne odtenke od blond do rdeče, rjave vse do črne barve. Tak odtenk kot je naravna barva vaših lase, barva zbledi postopoma, opaznih ni nobenega belega oz. sivega narastka.

-INDIGO: zelišče modre barve in se uporablja za izgled polnosti, sijaja in teksture las.

-KANA: rdeča in odličen naravni balzam lase, ki pomaga pri  izboljšanju  povrhnice, ščiti lase pred poškodbami in izgubo sijaja. Uporablja se tudi pri zdravljenju prhljaja in izpadanju las.

-MADDER: roza rdeča barva se uporablja za vzdrževanje barve las. Lahko se kombinira z drugimi naravnimi barvili za izboljšanje barvnega odtenka.

-KAMILICA: da zlato barvo. Zelo dober balzam za lase.

 

IZGUBA LAS in RAST LAS:  Amla, grško seno, kana pomagajo pri preprečevanju izpadanja las in pospešujejo rast las.

-AMLA: Amla je užitno sadje, visoko cenjeno tako glede visoke vsebnosti vitamina C kot tudi za dragoceno olje, pridobljeno iz semen in celuloze, ki se uporablja kot zdravljenje za težave z izpadanjem las in lasišča.

-GRŠKO SENO: odlično zelišče, ki se je že uporabljalo proti izpadanju las, potemnitvi las, preprečevanju predzgodnjega sivenja in stimuliranja lasišča v antičnih časih.

-SENA: brezbarvna kana je odličen balzam, ki pripomore, da so lasje sijoči in močni, lasišče zdravo.

 

Predčasno sivenje in izgled:

Kamelica, grško seno in sena oz. brezbarva kana preprečujejo prezgodnje sivenje in so v pomoč pri blokiranju barve v laseh.

-KAMILICA: Kamilica, ki jo je ena od svetovno najbolj priljubljenih rastlin, svetli blond lase v določenem časovnem obdobju in je dober balzam za lase.

-BREZBARVNA KANA-SENA: Sena je odličen balzam, ki pripomore, da so lasje sijoči in močni, lasišče pa zdravo.

-GRŠKO seno: Grško seno je odlično zelišče, ki se uporablja proti izpadanje las, potemnitvi las, preprečevanje prezgodnjega sivenja in stimulacije lasišče.

 

PRHLAJ in RAZCEPLJENE KONICE: BRAHMI in KANA pomagata proti prhljaj,u  KAMILICA pa pomaga preprečevati razcepljene konice.

-BRAHMI: Brahmi listi se uporabljajo, da postanejo lasjevidno bolj siijoči. Pomaga tudi pri odstranjevanju prhljaja in zmanjšuje razceplenost lasnih konic.

-KANA: Kana, eno od najstarejših barvil, lase obarva oranžno in rdeče, deluje tudi kot naravni balzam za lase in pomaga pri popravljanju stanja povrhnjice las, ščiti lase pred poškodbami in izgubo sijaja. Dokazano tudi zdravi prhljaja in izpadanje las.

-KAMILICA: Kamilica, je ena od najbolj priljubljenih rastlin za svetle lase, katere svetli. Prav tako je zelo dober balzam za lase.

Naravne sestavine: kamilice, Manjistha rubia Cardifolia-indijska rdeča, Indigo, kana, sena, amla,grško seno, brahmi, ki vam lase obarvajo, hkrati pa tudi hranijo in negujejo.

Barva za lase Na osnovi ekološkega rastlinskega prahu
Brez kemije DA, NI SLEDU KEMIJE, barve so 100 % certificirano ekološke
Sestava Certificirana ekološka kamilica, certificirana Manjistha (rubia cardifolia) - indijska rdeča barva, certificirani ekološki indigo listi, certificirana ekološka kana, certificirana ekološka sena, certificirana ekološka amla, certificirano ekološko grško seno, certificirani ekološki brahmi
Tip CERTIFICIRANO EKOLOŠKO
Neto teža 120 gr
Za Ženske, moške
Vrste las Vse vrste las
Prekrivanje sivih las Odlična prekrivnost sivih las
Obstojnost 2-4 tedne
Prednosti 100 % brez kemije

CERTIFIKATI
USDA (ZDA), ECOCERT (Francija), testirana in priporočena s strani zdravnikov in dermatologov, Halal,

V škatli:
2 vrečki prahu 60 gr v vsaki (skupaj 120 gr), navodila, krtača za nanos, rokavice, naglavna čepica

Kamilica Kamilica

Kamilica (Chamomilla) je na svetu najbolj priljubljena za svetlenje las.Zelo dobra kot balzam za lase.

 

Manjistha Manjistha

Manjistha (rubia cardifolia) ali indijska rdeča barva  je zelo učinkovita pri preprečevanju izpadanja las, preprečevanju nastajanja prhljaja in drugih težav s kožo. Pomaga pri potemnitvi barve

 

Sena Sena

Sena ali brezbarvna kana obarva rumenkasto in obarva svetle lase. Spodbuja zdrave, mehke in sijoče lase, pomaga tudi odstraniti prhljaj. Deluje protiglivično in antibakterijsko.

 

Methi Methi

Methi (trigonella foenum graecum) grško seno oz. sabljasti triplat nadzoruje prhljaj, prezgodnje izpadanje las in draženje lasišča. Pomaga fiksirati barvo.

 

Brahmi Brahmi

Brahmi (Bacopa monnieri) preprečuje prezgodnje sivenje in izpadanje las, pomirja razdraženo lasišče. Brahmi se uporablja tudi za izboljšanje spomina in koncentracije. Prav tako ga v ajurvedi uporabljajo za zdravljenje demence.

 

Kana Kana

Kana, ki je ena najstarejših barvil, daje oranžno in rdeče barvo lasem, je kot naravni balzam ki pomaga popraviti  za lase, ki pomaga popraviti in zapreti povrhnjico, ščiti lase pred poškodbami in izgubo sijaja. Ugotovili so tudi njeno uporabo pri zdravljenju prhljaja in izpadanju las.

Indigo Indigo

Indigo se uporablja za barvanje las, hranjenje in deluje antiseptično.

 

Amla Amla

Amla  (emblica officinalis) je zelo močen antioksidant ! Pomaga, da barva prodre v las in deluje proti sivenju. Amla je užitno sadje, visoko cenjeno zaradi visoke vsebnosti vitamina C kot tudi zaradi dragocenega olja, pridobljeno iz semen in vlaken, ki se uporablja kot zdravljenje lasišča in izpadanja las. Pomaga, da barva prodre v las in deluje proti sivenju.

 

 

Priprava las

Priprava las

Preden uporabite barvo, šamponite lase, dobro jih sperite in osušite.

Uporabite priložene rokavice. Lahko uporabite kremo na koži vzdolž lasišča, ušes in vratu, da preprečite barvanje teh površin.

Priprava barvne mešanice

Priprava barvne mešanice

Odstranite vse vrste nakita, kot so prstani, uhani in ogrlice. Vsaka škatlica z 100% ekološko barvo za barvanje in prekrivanje sivih lase  vsebuje 2 pakiranja  po 60 g, vzemite prah glede na dolžino las.

Za  kratke lase oz. dolge do ramen zavrite 3 skodelice (približno 300 ml) čiste vode. Nataknite rokavice.

Vzemite željeno količino (glede na dolžino las) 100% ekološke barve za lase v nekovinski posodi in v prašek vlijete eno / skodelico vrele vode, neprekinjeno mešanje z nekovinsko žlico ali lopatico, da premešate sprijete dele.

Dodajte dovolj vrele vode, da dobite podobno konsistenco kot jo ima med.  Bistveno je, da se zmes temeljito premeša. Barva mešanice se lahko razlikuje od rumene do zelene. Ne skrbite glede tega. Zmes naj počasi zdrsne z žličke, katero uporabljate za mešanje. Zmes mešamo 1-2 minuti, da se zgosti in stabilizira. Dodajte več vode, če je preveč gosta. Pustite mešanico, da se ohladi, dokler se je lahko varno ne dotikate.

Nanos na lase

Nanos na lase

Z uporabo nekovinskega glavnika ali krtače ločite lase na majhne odseke od 1 do 2 cm.

Začnite nanašajti mešanico na vrhu glave, tako da vse pramene prevlečete z nekovinsko krtačo (priloženo v škatlici). Uporabite plastične sponke ne kovinskih.

Z uporabo prstov z rokavicami zmes dobro nanesite v vsak del od korenin do konic las. Postopek ponovite z vsakim posameznim odsekom, dokler ni na vseh laseh rastlinska barvna mešanica.

Previdno očistite kožo okoli roba lasišča z mokrim bombažo blazinico.

Lase pokrijte s plastično kapo (priložena v škatli).

Razvijanje barve na  laseh

Razvijanje barve na laseh

Po končanem nanosu pustite mešanico na glavi 30 minut do 45 minut.

Odvisno od rezultatov testa, katerega ste naredili prej na pramenu las.

Če želite, dodajte toploto z uporabo sušilca za lase, sonca...

Toplota ni nujno potrebna, vendar bo izboljšala odtenke.

Nikoli ne uporabljajte pečice ali mikrovalovne pečice kot vir toplote.

Spiranje in zaščita las

Spiranje in zaščita las

Ko je pasta optimalno posušena do željene barve, se pripravite, da jo izperite. Nosite rokavice (če je potrebno).

V nekaj minutah temeljito sperite lase v topli vodi, dokler oz vaših las še teče obarvana voda.